Tulosta sivu »

« Palaa takaisin


Asumis- ja hoivapalvelut

Asumispalvelut

Kotikoivun ja Kotimännyn ryhmäkodeissa on yhteensä kaksitoista (12) ympärivuorokautisesti valvottua asumispaikkaa älyllisesti kehitysvammaisille aikuiselle. Ryhmäkodit voivat tarvittaessa majoittaa tilapäispaikalle kaksi (2) ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevaa henkilöä, esimerkiksi omaishoitajan sairastuessa äkillisesti tai lomien ajaksi. Peikontien ryhmäkodissa on seitsemän (7) ympärivuorokautisesti valvottua asukaspaikkaa.

Asukkailla on omat huoneet ja yhteiset tilat käytössään. Huoneensa asukkaat ovat sisustaneet omilla tavaroillaan. Yhteisissä tiloissa on otettu huomioon niiden kodinomaisuus ja asumismukavuus. Kodeissamme kykenevät asumaan myös apuvälineitä arjessaan tarvitsevat kehitysvammaiset. Oksatien kodeissa on käytössä turvallisuutta lisäävät kulun- ja kameravalvonta ulko-ovilla. Kodeissa on myös suora hälytysjärjestelmä vartiointiliikkeeseen.

Hoivapalvelut

Henkilökuntamme koostuu kuudestatoista (16) lähi- ja sairaanhoitajista. Lähes kaikilla on ammatillisen perustutkintonsa lisäksi suoritettuna vammaistyön suuntautumisopinnot. Koulutettu henkilökunta takaa sen, että ymmärrämme kehitysvammaisuutta osana ihmistä syvällisemmin ja kykenemme hoivaamaan kehitysvammaisia asukkaitamme heidän erilaisissa elämäntilanteissaan joustavasti.